Julkaistu 27.05.2021 11:00

Berner Oy on ostanut Belor Agro Oy:n ja vahvistaa rooliaan maatalousliiketoiminnassa

Berner Oy on ostanut lannoiteyhtiö Belor Agro Oy:n, mikä vahvistaa edelleen Bernerin roolia maatalousliiketoiminnassa yhtiön strategian mukaisesti. Belor Agro jatkaa yrityskaupan jälkeen toimintaansa Bernerin itsenäisenä tytäryhtiönä.

Bernerin strategisena tavoitteena on olla vahva toimija maatalouden tuotantopanoskaupassa, mukaan lukien lannoitteissa. 21.5.2021 solmitun yrityskaupan myötä Berner laajentaa lannoitevalikoimaansa Belor Agron tuotteisiin.

- Yrityskaupan kautta laajenevan lannoitevalikoiman myötä pystymme tarjoamaan yhä monipuolisempia lannoitusratkaisuja kotimaisen maatalouden tarpeisiin. Belor Agron kilpailukykyiset lannoitteet tulevat nyt myös Viljelijän Avena Bernerin kautta asiakkaidemme saataville, Bernerin maatalouskaupasta vastaava liiketoimintajohtaja Kalle Erkkola kertoo.

Yrityskaupan syntymiseen vaikutti vahvasti Belor Agron tuotteiden korkea laatu ja hyvät käyttökokemukset viljelijöiden keskuudessa. Belor Agro on vuonna 2007 perustettu yritys, joka kehittää lannoitteita ja lannoitusohjelmia suomalaisille viljelijöille. Yhtiö on panostanut vahvasti tuotekehitykseen koko toimintansa ajan ja on muun muassa jaetun lannoituksen edelläkävijä Suomessa. Yhtiöllä on hyvin toimiva tuotanto- ja logistiikkakeskus Kouvolassa.

- Jaamme Belor Agron kanssa yhteisen arvopohjan ja tahtotilan tuotteiden ja toiminnan jatkuvaan kehittämiseen, asiakkaidemme tarpeiden mukaisesti. Olemme erittäin tyytyväisiä, että saamme Belor Agron kaltaisen hyvämaineisen yhtiön osaksi Berneriä, Erkkola jatkaa.

Toimitusjohtaja Markku Heikkonen on yksi Belor Agron perustajista. Heikkonen on hyvillään saadessaan yhtiölle uuden, kotimaisen omistajan.

- Olen iloinen, että Belor Agro pääsee osaksi vakavaraista ja perinteikästä, maatalousliiketoimintaan vahvasti panostavaa, perheyhtiötä. Jatkamme toimintaamme itsenäisenä Bernerin tytäryhtiönä ja pystymme kehittämään lannoitteitamme ja lannoitusohjelmiamme yhteistyössä Bernerin asiantuntijoiden kanssa. Nykyisten jälleenmyyjien lisäksi saamme Viljelijän Avena Bernerin uudeksi jakelukanavaksemme, Markku Heikkonen sanoo.

Markku Heikkonen jatkaa Belor Agron toimitusjohtajana, kunnes jää eläkkeelle tehtyään pitkän ja ansiokkaan työuran maatalouskaupan ja lannoiteliiketoiminnan parissa.

Yrityskaupat ovat merkittävässä roolissa orgaanisen kasvun lisäksi Bernerille tärkeän maatalousliiketoiminnan kasvustrategiassa. Vuonna 2020 Berner osti liiketoimintakaupalla Nutriforten. Berner on toiminut maatalouskaupassa jo vuodesta 1933.

Belor Agron yrityskaupalla ei ole vaikutusta henkilöstöön. Kauppa edellyttää vielä Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän.


Lisätietoja:

Markku Heikkonen
Toimitusjohtaja, Belor Agro Oy
Puh: 0500 933 158
S: posti markku.heikkonen@beloragro.fi


Kalle Erkkola
Liiketoimintajohtaja, Viljelijän Berner, Berner Oy
Puh: 050 341 4848
S-posti: kalle.erkkola@berner.fi

© Belor Agro Oy. Kaikki oikeudet pidätetään. Design by Oddmob.